Kawa jest nie tylko smaczna. Przede wszystkim ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie, gdyż posiada liczne właściwości lecznicze. Dlatego ziarna kawy są surowcem wysoko cenionym przez przemysł farmaceutyczny i kosmetyczny m.in. dlatego, że zawierają substancje opóźniające procesy starzenia się organizmu. Zdaniem wielu naukowców kawa chroni przed powstawaniem nowotworów, wspomaga odchudzanie, zmniejsza ryzyko Alzheimera i Parkinsona, zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, poprawia pamięć i koncentrację, zwiększa produkcję serotoniny…

Samo zdrowie. A co byś powiedział, jeśli ktoś stworzył by dla Ciebie taką sytuację, żebyś oprócz spożywania pysznej kawy, mógł jeszcze zarobić godne pieniądze polecając tak pyszny produkt swoim znajomym? Przecież i tak to robisz codziennie! Nic prostszego… Polska network marketingowa firma NATUR DAY wprowadziła na rynek prawdopodobnie najsmaczniejszą kawę w Europie Środkowo-Wschodniej!

Kawa Columbia White oraz Columbia Black to oryginalna kawa kolumbijska w ziarnach. Najwyższej jakości 100% Arabika, uprawiana w rejonach górskich u podnóży Andów na wysokości 1500-1900 m n.p.m. obfitujących w żyzne gleby wulkaniczne, które w połączeniu z klimatem Kolumbii oferują nam głęboki smak kawy. Kawa po zbiorach obrabiana jest metodą „na mokro”, suszona na słońcu i ręcznie sortowana z niezwykłą starannością. Duże, równe ziarna świadczą o najwyższej jakości upraw kawowca.

– Naszą kawa wypalamy dopiero w Polsce i to na bieżąco, małymi partiami tak, aby jak najszybciej zamknąć głębię jej aromatu. Ściśle kontrolowane palenie kawy trwa 15 minut, po czym jest ona chłodzona powietrzem. Tylko dzięki takiemu procesowi możemy cieszyć się najgłębszym, aksamitnym smakiem i niepowtarzalnym aromatem naszej kawy – powiedział nam Marcin Mierzwiński, prezes NATUR DAY.

Kawa dystrybuowana przez NATUR DAY jest przeznaczona dla osób ceniących sobie najwyższą jakość 100% kolumbijskiej Arabiki o delikatnym, jedwabistym i zrównoważonym smaku z wyczuwalną nutą orzechów oraz subtelnym aromatem owoców. Orzechowy akcent tej kawy przechodzący w słodycz egzotycznych owoców powoduje, że aromaty unoszące się nad filiżanką świeżo zaparzonego napoju otulają nas czule, przenosząc do kraju słońca i wspaniałości tropikalnej natury. Olbrzymi wpływ na wyrazistość i intensywność naparu ma świeże mielenie kawy, tuż przed zaparzeniem. Columbia White jest idealna do przyrządzania: Americano, Caffè Crema, Caffè Latte, Cappuccino, Latte Macchiato, Flat White. No to co? Po kawce?